) former med löstagbarbotten. Lyxigchokladtårta. Prova med en sticka. Smält den vita chokladen i vattenbad och låt den svalna lite innan du blandar chokladen med philadeliaosten
Servera gärna med en klick lättvisad grädde till och massor av färska bär. Det fanns så mycket gott att välja på, men till slut så fastnade jag för denna lyxigachokladtårta
En riktig lyx-chokladtårtamed en kladdig botten och en len fudge-topping. Nu tänkte jag dela med mig av receptet på ett bakverk som jag ofta vänder mig till när jag blir sugen på choklad
för att den här ljuvliga, lyxiga tårtan både är vegan och glutenfri… Men också för att den faktiskt också är bakad utan vitt socker men ändå är lagom söt och dekadent
Jag går ut lite försiktigt med en fudge, och får väl accelerera lite vartefter. Torkade körsbär hittar du lite varstans, men just de här köpte jag i Saltå Kvarns butik i Järna, på hemväg från Trosa
Chokladtårtamed dulce de leche-fyllning toppad medkörsbär och jordgubbar. Idag fick jag ett sådant enormt sug efter tårta, jag valde att göra en sockerkaksbotten med smak av ljuvlig ljuschoklad och fylla dessa saftiga bottnar med dulce de leche-grädde och som avslutning toppade jag med färska jordgubbar och körsbär
Blanda vaniljpulvret med grädden och blanda även detta i smörblandningen. Som jag tidigare berättat kom min mamma ned och hälsade på lagom till morsdag och jag bestämde mig därför för att fixa en morsdagstårta
För att göra denna kaka använder du vispskålen med dubbelvispen. Pudra den med kakao. Smält chokladen tillsammans med smöret i en kastrull och blanda i kaffet
Vispa några minuter med elvisp till du fått en fin jämn smet. Sonen har beställt tårta till Nationaldagen så nu har jag bakat en chokladtårta som jag hoppas är lika god som den ser ut
Blanda medkörsbärsmarmelad. Jag dricker mitt kaffe och knaprar fröknäcke med ost och lever fortfarande på efterdyningarna från en helmysig kväll hemma hos Christina med mina vänner här i Oskarshamn
Toppa tårtan med förslagsvis några extra körsbär. Och det är inte alltid mina experiment och (i mina ögon) fabulösa kreationer i köket tas emot med de stående ovationer de förtjänar
Idag hade jag med mig en cheesecake till jobbet, som vi fikade på. Den var riktigt god och dessutom påskig med den gula fina färgen från passionsfrukten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.