Pastasalladen kan serveras ljummen eller kall. När vi grillar så äter vi ofta potatis av olika slag, men denna gång gjorde jag en pastasalladmed grillade grönsaker
Istället bjuder jag er på ett gott recept av ljummenpastasalladmed stekt fläskfilé, champinjoner och bearnaisesås och min bästa vinegrette som passar så bra till
1Pastasallad200 g pasta (gärna farfalle eller penne) 1 burk majs (à 280 g) 200 g skogschampinjoner 250 g körsbärstomater 0,5 purjolök örtsalt svartpeppar
-) Igår komponerade jag ihop en ny pastasallad och till den stekte jag färsk kycklinglårfilé. Jag kryddade den med en god kryddblandning jag hade innan jag stekte den hastigt i ett hett grilljärn så den fick en fin grillyta
Barnen valde att ta pastan för sig och fyllde tallriken med naturella grönsaker istället. När pastan är klar och det är dags att servera så hettar du upp smöret med grönsakerna, tar fram ett serveringsfat där du blandar upp smöret med grönsakerna, pastan, basilika, tomaterna, spenaten, basilikan och vänd runt
Ingredienser Portioner. 4 4 port pasta (penne) 250 g körsbärstomater 1 förp grillad paprika i strimlor (à 200 g) 1/2 dl pesto 2 dl gräddfil salt och svartpeppar 65 g babyspenat 1 dl flagnad eller riven parmesanost Till servering salami Lägg till i inköpslistan
Börja med att sätta på vattnet till pastan och hacka grönsakerna såsom önskas under tiden (skär moroten med en potatisskalare så det blir vackra långa stränger), lägg dom sedan i en stor skål
Den här pastasalladen vill jag minnas är ett resultat av "man tager vad man haver" under en av mina semesterdagar då jag inte ville, orkade eller hade lust till att åka till affären, och eftersom jag har med den i ett utkast här i bloggen så måste den ha blivit lyckad, tycker det ser och låter rätt frestande, faktiskt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.