Gör ett snitt i laxenoch täck filéerna med röran. Först tänkte jag laga en god köttbit men tänkte om när jag kom till affären där jag hittade fin lax, så det blev ett gammalt recept som jag inte lagat på länge
4 4 port ris eller annat gryn 1 gurka 1/2 påse salladslök (à 125 g) 1 lime salt peppar 500 g laxfilé 1 msk olja 1 msk tandoorikrydda 2 dl matyoghurt Lägg till i inköpslistan
Servera den varma laxenmed den kalla gurksalladen. Häll sesamfrön på en tallrik och vänd laxen däri. Denna laxrätt är så god att jag skulle kunna äta den varje vecka
Servera omeletterna ljumna, toppade med dill ochgurksallad samt bitar av varmrökt lax. Skär gurka i tärningar och blanda med syltlök, ättikslag, dill och rapsolja
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Ta ut och tina laxen. Lax. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.