Arbeta sedan in 4 dl grahams- eller vetemjöl och skrapa ned degen på mjölat bord. Sänk värmen till 200° direkt och grädda i 20-25 minuter. 4 dl grahams- eller vetemjöl
Grekiskt lantbröd75 gram jäst1 1/2 msk havssalt8 dl ljummet vatten1/2 dl olja1 msk honung1 1/2 kg vetemjöl. Grädda brödet i ugnen längst ner, ca 10-15 min tills det har fått färg
Så här kommer receptet på fina Stinas grekiska lantbröd. 1 paket färsk jäst1 dl olivolja (satsa på en riktigt god, själv har jag en från Kreta)3 1/2 dl vatten1 dl naturell yoghurt (3%)2 1/2 tsk salt1 msk honung 10-12 dl vetemjölspecial Gör så här. Tillsätt sedan mjölet, lite i taget, ta inte för mycket mjöl, kör degen i maskin ca 10-15 minuter för bästa resultat. 10-12 dl vetemjölspecial
Med frysen och skafferiet fyllt av limpor kan jag inte annat än att följa brödinstitutets 70-tals kostråd med 6-8 brödskivor om dagen. Tag sedan av locket och grädda ytterligare ca 20-30 minuter
Igår bakade jag ett så gott lantbröd. 10-12 dl vetemjöl. Tar 10-15 minuter. 10-12 dl vetemjöl. Kankse inte det nyttigaste (innehåller bara vitt mjöl), men som sagt väldigt gott
1-2 msk brödkryddor. ca 6 dl vetemjöl (eller så tar du enbart vetemjöl - dvs 14 dl vetemjöl - och struntar i rågsikt). Arbeta degen kraftigt i bunken, 4-5 minuter med maskin, ca 8 minuter för hand. Grädda bröden 20-25 minuter. 1-2 msk brödkryddor. 4-5 minuter med. 20-25 minuter T
Låt degen jäsa övertäckt i rumstemperatur ca 8-12 timmar. Låt jäsa 1-2 timmar. Gör några snitt i ovansidorna på limporna och grädda strax under mitten av ugnen i ca 20-25 minuter
Innan jag skriver mer om vår dag så tänkte jag bjuda dig på mitt goda recept på lantbröd. Dessa lantbröd bakar jag ungefär i storlek 520 gr. 8) Grädda i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.