Arbeta sedan in 4 dl grahams- eller vetemjöl och skrapa ned degen på mjölat bord. Sänk värmen till 200° direkt och grädda i 20-25 minuter. 4 dl grahams- eller vetemjöl
Från början var det här mitt egenkomponerade recept på underbara frallor, och nu har jag helt enkelt transformerat det till ett underbart långpannebröd
4 dl havregryn 8 dl mjölk 50 g jäst 50 g rumsvarmt smör 2 msk honung 2 tsk salt ca 9 - 11 dl vetemjöl. Sätt ugnen på 225 grader och låt brödet gräddas i ca 20-25 min. 9 - 11 dl vetemjöl
Till ett stort bröd behövs. 50 g färsk jäst5 dl vatten (37grader)1/2 dl honung50 g smör (rumsvarmt)1 tsk salt5 dl havregryn 3 dl rågsiktsmjölVetemjöl resterande mängdGör så här
Häromdagen gjorde jag en laddning långpannebröd, så smidigt. Glutenfritt långpannebröd. Strössla med frön och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter tills brödet fått fin färg
6 dl dinkelmjöl. 3 dl grahamsmjöl. 3 dl grovt rågmjöl. 1 dl krossade linfrön. 1 dl hackade mandlar eller hasselnötter, eller ta vilka jävla nötter ni vill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.