I Japan är det vanligt att äta tofu bara medsojaoch bonit flingor (katsuobushi, som är böjd torkad fisk) som på bilden nedan, eftersom tofu är så fräsch och gott
Supergott med rikligt med pålägg, serveras med fördel i tunna skivor. Brödet är extremt lättbakat. Här är det verkligen nötter och frön i fokus, inga konstiga mjölsorter osv utan tillsätt ägg och olja och vips in i ugnen
Servera genast med ris och broccoli. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna på medelvärme. Tofu. Blanda ner salladslök, chili och hälften av sojasåsenoch koka upp
Här får tofun sällskap av en svart bön- och vitlöksås som ger en lätt fermenterad och salt smak, tamarindens sötsyrliga karaktär, hoisinsåsens mustighet och den legendariska srirachachilin sätter pricken över i
Enkelt ochlättlagat, och kan förberedas intill det allra sista momentet - gratineringen. Snart är det nyårsafton, och de flesta av oss kommer väl att vaka in det nya året med något bubbligt i glasen och något litet tilltugg därtill
Rör i kinesisk sojaoch srirachasås och smaka av med lite svartpeppar. 1 tsk kinesisk soja. 1 nypa nymalen svartpepparBlanda creme fraiche med lökpulver, malen ingefära och strösocker
Förutom att använda tofun till den här rätten, brukar jag dessutom ha den på mackan, konsistensen påminner lite om keso ochmed lite örtsalt på en god rostad macka är jag lätt i sjunde himmelen
Eftersom vi jobbar här hemma igen är det snabb ochlätt mat som står på menyn,. Alla helger i augusti är uppbokade med släktträffar och en weekendresa till Helsingborg och Helsingör med mannen, och ikväll blir det after work med gamla polare
Just nu är favoriterna picklad rödkål, brysselkål med honung och ingefära och den här salladen med brysselkål, tofuoch shiitakesvamp signerad allas vår favorit Yotam Ottolenghi
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.