Har gjort något liknande med kycklingfärs (efter min bloggkollega Pias recept här) för längesedan men testade den här gången med att ”hetta upp” nötfärs istället
Nötfärs med wokgrönsaker och ljus fiberpasta med en gnutta smak av kanel. Annars har jag under dagen hunnit med ett helt ok mag-/axelpass, städat lite, pluggat och tagit det lugnt
tärnad potatis med krossade vitlök och lagerblad med örtsalt. byter ut kycklingen med nötfärs. Jag började med att tillaga blomkåls kompott, sen kokade jag en laddning (1kg)
Börja med att göra såsen. Koka ihop något och smaka av med salt och peppar. Varva sedan såsen med mozzarella, riven parmesanost och torkade lasagneplattor
Smaksätt med salt och peppar. Forma färsen till biffar och lägg dem på en tallrik med ströbröd. Jag stekte dem tills de hade fått fin färg och lät dem sedan steka klart i ugnen medan jag gjorde moset och såsen
Denna gång blev det chilikryddad nötfärs med grön paprika/sockerärt, grovrivna morötter, timjanstekta plommontomater med champinjoner och en kall vit örtdressing
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.