Bryn kycklingfiléerna i en hett panna så att de får lite färg. Så idag blev det fylld kycklingfilé medsmakav basilika och vitlök, en sås gjord på skyn och klyftpotatis med morötter
Smakaav såsen med salt och peppar, tillsätt därefter franska örter och red av såsen med maizena. Som fyllning använda jag mig av mozzarellaost blandat med diverse godsaker från kyldisken med färdigmarinerad delikatesser som man hittar i de flesta mataffärer
Servera med. Häll av vattnet och skala tomaterna under kallt rinnande vatten. Lägg tomaterna i en bunke med kokhett vatten och låt ligga 1 minut. Fräs räkorna med löken och vitlöken i oljan ca 3 minuter
Det blev rullader gjorda på lövbiff, fylldamed pesto, soltorkad tomat och mozzarella. I helgen har det inte blivit så mycket julbak direkt, igår söndag så var det kalas hos min mamma så då slapp vi ju förstås laga mat och i lördags så gjorde vi en klassisk husman fast med lite mer medelhavssmaker
Ingredienser Portioner. 4 1 stor gul lök 2 vitlöksklyftor 2 selleristjälkar 3 msk olivolja 2 förp finkrossade tomater (à ca 390 g) 2 dl vatten 1 tsk strösocker 1/2 msk finrivet citronskal 1/2 tsk chiliflakes 1 tsk salt 1 tsk nymald svartpeppar 600 g vit fiskfilé, t ex sej eller torsk Till servering 2 dl grovt hackade svarta oliver 1 dl hackad persilja citronklyftor Lägg till i inköpslistan
Värm upp olja och fritera kapris snabbt - lägg undan till garnering Dela tomater, paprika och oliver grovt Finhacka vitlök och schalottenlök Fräs alltsammans i olivolja tillsammans med saffran Häll i vitt vin Lägg i musslorna och låt koka under lock i 6-8 min tills de öppnat sig Garnera med oregano och kapris 2 kg blåmusslor
(Täck ev gratängen med en bit smord aluminiumfolie efter halva gräddningstiden, om det behövs. Servera med citronskivor och yoghurt blandad med tomaterna
Smakaav aiolin med salt och peppar. Låt er inte skrämmas av hemmagjord aioli. Stek kycklingfiléerna på ytan till en fin färg (behöver ej vara genomstekta)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.