Mat i ugn blev ledorden och jag bestämde mig för att göra en plåt fylld med parmalindad kycklingfilé som jag fyllde medparmesanostoch färsk oregano, potatis, palsternacka, röd lök och svamp
Finhacka basilika och blanda den medparmesanoch crème fraiche till fyllningen. En lätt sommarmiddag med kyckling, kall basilikasås, färskpotatis och grön sparris
Äta ute i all ära men när man varit på semester några veckor är det gott med hemlagad mat. Lägg ut skinkan och lägg en hög parmesan mitt på samt en kvist timjan
Ost och skinkfylld kycklingfilé - paneradmed ströbröd. med klyftpotatis >> bearnaisesås och sallad. Rulla fyllda kycklingfiléer i vetemjöl blandat med salt
Stek i några minuter och avsluta med den rivna parmesanen. Det kan vara knepigt att veta vilken dryck som passar till maten och även detta löser vi i ovan nämnda brev med handplockade drycker, helt skräddarsydda för varje enskilt recept
Koka upp grädde i en kastrull, Lägg i den rivna parmesan osten, krydda med peppar och salt. Putsa kycklingfiéerna, krydda med salt och grilla dem på kolgrill eller elektrisk grill
Den absoluta höjdpunkten när panerad fisk, potatismos, kall dillsås och ärtor stod på menyn. Torka dem med hushållspapper, strö sedan på salt och peppar
Tina och skiva/strimla kycklingfilén och lägg i en smord ugnsfast form. Blanda samman crème fraiche, matlagningsgrädden, soyan, sambal oelek och häll över kycklingen
Skär en ficka längs med filéerna och vik isär. Servera med eller utan kolhydrater. Att fylla och linda in kycklingfiléer i skinka är ju knappast något nytt, men det tål att varieras och upprepas - i det OÄNDLIGA som man så ofta säger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.