4 kycklingklubbor. 4 kycklingklubbor 2-3 msk dijonsenap (justera mängd efter smak, jag har i 3 stora msk) 6 gula lökar 4 klyftor vitlök 2 citroner 2 msk äppelcidervinäger 2 lagerblad 2 tsk chili- eller paprikapulver 2 buljontärningar (gärna hönsbuljong men grönsaksbuljong funkar också) salt, peppar ca 2 dl vatten olja till stekning ev färsk chili och gröna oliver
Receptet kommer från boken "Kyckling" av Tareq Taylor. Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar, häll över marinaden och massera in den så att kycklingen täcks runtom
Dela varje kycklingfilé i tre långa ”strimlor” på längden. Salta och peppra kycklingen. Vänd i spenaten och servera i djupa tallrikar ihop med kycklingen överst
Rensa och skör köttet frånkycklingen i strimlor. Glöm inte att matsortera kärnhus från paprikan till återvinning för mer hållbar matlagning och njut av din pastasallad
Tärna kycklingfilén och stek tillsammans med den frästa löken. Blanda ner kycklingen och löken i linssoppan och låt koka ytterligare 10-15 minuter. 1,5 msk kycklingfond. 1 kycklingfilé. Linssoppa2 l vatten 1,5 msk kycklingfond 3 dl röda linser 0,5 gul lök 1 msk rapsolja 1 kycklingfilé 1 msk tomatpuré 3 tsk salt peppar 2 tsk cayennepeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.