Kryddig frukt- och plommonpaj med Frangipane-fyllning och smuldegstopping
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 230 g färdig mördegsbotten
  •  
  • Frangipanefyllning
  • 100 g hel sötmandel
  • ½ dl brun farin strösocker
  • ½ dl strösocker
  • 100 g margarin
  • 1 krm salt
  • 2 tsk mald kanel
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 små ägg
  •  
  • Fruktkompott
  • 800 g plommon av valfri sort
  • 200 g björnbär
  • 2-3 nektariner
  • 1 msk citronsaft (färsk eller från flaska)
  • 1 kanelstång
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk mald muskotblomma
  • 1 tsk kardemumma (frökapslar)
  • 1 tsk mald nejlika
  • 1 krm salt
  • 3½ dl strösocker
  • ½ dl vatten
  • ½ dl vitt vin (valfritt)
  • 1 msk Maizena
  •  
  • Smuldegstopping
  • 75 g margarin
  • 1 krm salt
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl fiberhavregryn
  • 2 tsk mald kanel
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ dl brun farin strösocker
  • ½ dl strösocker

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.