Ca 6 portioner2 stora auberginerSaltOlivoljaCa 750 g nötfärs1 gul lök4 vitlöksklyftor1 paket krossade tomater lök/vitlök1 msk soja1 tsk OreganoÖrtsaltSvartpeppar3 tomater250 g riven mozarella1 kruka basilika2,5 dl matgrädde (7% eller mer om man så önskar)Skär av ändarna på auberginen och skiva på längden 0,5-1 cm tjocka skivor
Robban lagade denna gratäng innan jag börjat med LCHF och den var verkligen himmelskt god. Han utgick från detta recept, men la även till broccoli, parmesan och vitlök
Det är ingen hemlighet att jag älskar krämiga gratängeroch jag gör dem i lite olika varianter. BROCCOLIGRATÄNG med BACON och KÅLRABBI lchf(4 port + 2 matlådor)2 stora stånd broccoli1 kålrabbi2 paket bacon1 dl riven ost1 ask Cantadou 4-pepparca 2 dl creme fraicheca 3 dl gräddehimalayasaltcitronpepparMedelhavsmix (Kryddhuset)Svartpeppar1
Igår blev det, en krämig purjolökssoppa med lite rökt bog som topping. Saknar man potatis- och purjolöksoppa, i lchf-kosten, är den här soppan det man kan äta
Sen åkte grillen fram i kvällssolen och vi grillade både oxfilé och entrecote och till det gjorde jag en vitkålsgratäng som var ett riktigt bra grilltillbehör eftersom den var så saftig och krämig
Funderar du på något smarrigt till middag idag kan jag tipsa om den här krämiga vitkålsgratängen. Ett LCHF-recept jag hittade HÄR på min jakt efter vitkålsrecept
Krämig och god, inget för den fettskrämda. Receptet hittade jag hos Kostdoktorn (som skriver om LCHF) men ändrade lite här och där för att passa mina smaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.