Blanda honung, olja, soja, riven vitlök, chilisås, chili explosion och chermoula i en skål. Häll marinaden i plastpåsen och gnid den runt om kycklingvingarna
Var och letade lite matinspiration och fastnade för de här goda champinjonerna, vitlöks, ochchilimarinerade champinjoner, som gav stor utdelning för liten insats i köksregionen
Färsk fisk - grillade fiskspett, några matiga jätteräkor och två sorters aioli. Trött på småplocket som spridits ut över hela bordet och tar halva eftermiddagen bara att förbereda
Grovhacka koriandernoch finhacka chilin. En flykt från småstadsmentalitet, gamla mönster och folk som drog ganska tråkiga skämt om vegetarianer och blodiga biffar
Lägg örterna och chilin i en liten skål, och mixa med en stavmixer tillsammans med lite av yogurten. När det är finmixat, tillsätt resten av yogurten, och limeskalet
Och jag kommer definitivt göra det fler gånger för det var riktigt gott. Äntligen har jag tagit till mig alla tips och råd jag har sett, läst, hört om att just kött med mycket fett passar så bra att grilla
Blanda honung, olja, soja, riven vitlök, chilisås, chili explosion och chermoula i en skål. Häll marinaden i plastpåsen och gnid den runt om kycklingvingarna
Chilimarinerad karré med sötpotatisaioli och ljummen bönsalladPortioner. Blanda alla ingredienser till chilimarinaden, smaka av med salt och svartpeppar
Ett supergott sätt att spara vitlöksklyftor är att marinera dem i honung, senap och chili. Skala vitlöksklyftorna och låt dem puttra i rikligt med olivolja i någon minut
blötlagda träspett (om fiskspetten steks i ugnsform så häll marinaden som är kvar i påsen ovanpå och lägg lime skuren i bitar runtom innan spetten ställs in i ugnen)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.