Varva de vinmarinerade persikornamed bären i en salladsskål eller i coupeglas. Lägg några skedar lätt tinad vaniljglass på varje portion och ställ gärna fram en skål med flagad rostad mandel, grovhackade hasselnötter eller kokos på bordet
Vaniljglassmed kefir eller Mjölkfri Vaniljglass. När det precis börjar bubbla, tillsätt persikorna och fräs runt tills de är genomvarma och såsen blivit lite brun
1 kopp vatten3 eller 4 persikor5 dadlar (lägga till fler om det behövs. 3 eller 4 persikor. (För veganer och råfoodister nybörjare)========1 kopp inte rostade mandlar, blötlägg över natten, skölj och tömma vattnet
Varva glass, kaksmul och kolasås i portionsglas (stora eller små, välj själv). Kolasås. Självklart kan du använda vanlig glass eller den glass du gillar bäst
montera tårtan genom att varva marängbottnar medglass, grädde, kolasås och skivad banan och hallon. En galen stapel av maräng, grädde, glass, banan, hallon och kolasås
Ställ fram stekpannan på bordet och toppa med din goda vaniljglass, kolasås och färska hallon. Alla ugnar är olika men kör den inte för länge så den blir torr, dock gör inte det något om det nu skulle bli så eftersom glassen och kolasåsen väger upp det men ha i åtanke att kakan går efter lite när du tar ut den så den sätter sig nog när den kallnat av
Äpplepaj serverad medglass och kolasås. Kolasås. Receptet hittade jag i boken Östgötamat och ursprungligen är den gjord med rabarber men den är lika god med äpplen
I receptet nedan utgår jag från att du har en kladdkaka färdigbakad och redo, annars börjar du med att göra den och låta den svalna innan du ger dig på glassmeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.