En supergod och snabblagad kallsås att servera till panerad, stekt eller rökt fisk. Låt stå en stund i kylen så får smakerna dra till sig och såsen blir godare
Så nu är kvällens middag så gott som färdig, vi kör på enklaste enkla sommarmattill våra gäster ikväll, det är endast såsensom återstår att fixas till och den gör vi i ett nafs
Den passar väldigt bra till kyckling. Minns inte om jag hittat receptet någonstans eller om jag fipplat ihop det själv, men jag har gjort den här såsen i några år och den är inte dum alls
Pressa slutligen i en halv lime låt vila i kylen till dess att den ska serveras. Riv skalet från limefrukten men bara det gröna ska med, blanda sedan allt med créme fraiche i en skål och smaka av med salt, grovmalen svartpeppar och tabasco
Tillsätt slutligen osten. Plocka fram köttet och torka av det med hushållspapper. Grillsås. Vi valde att helgrilla fläskfilén, men det går ju lika bra att skära i skivor och sen grilla
Det är en så himlarns smarrig kallsåssom vi serverar er idag, en såssom ni säkert kan ha på många mattallrikar och som inte kräver några konstiga ingredienser
Tillsätt fond, tomatpuré och chilisås. Hoppas ni gillar det lika mycket som jag gör. När du ändå står vid spisen är mitt tips att dubbla receptet och göra storkok av det hela för att sedan frysa in till kommande dagar då du inte orkar laga mat eller t
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.