Det här är min tolkning på den gamla klassikern kålpudding. Kålpudding. Kålpudding. Grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter, ta ut när färsen är genomstekt (beror på ugn och form)
Gör inte det, gör istället en god och mustig räkfond på dem. Personligen brukar jag frysa in dem för att sedan plocka fram dem när jag fått en lite större mängd i frysen och sedan göra en god räkfond på dem
Direkt dök ett av mina absoluta favoritrecept från den svenska husmanskosten upp – Kålpudding. 1 dl kålspad från kålpuddingen. Sätt ugnen på 175 grader. Tillsätt redning och låt såsen koka på medelvärme i 5 minuter. 1 dl kålspad från kålpuddingen
Det finns många recept påkålpudding, men jag kör freestyle och helt enligt mitt tycke och smak. Alltså kålpudding, gräddsås och lingon finns det någon av er som inte gillar det
Ingredienser Kålpudding Receptet är för 4 personer 500 gram älgfärs* 1 st vitkålshuvud 1 st gul lök 0,5 st röd chili Efter tycke & smak persilja Efter tycke & smak himalayasalt/havssalt Efter tycke & smak svartpeppar Efter tycke & smak kokosolja (alt
Högst upp i skafferiet hittade jag en påse överblivna maränger, och eftersom debestår av 95% socker så tänkte jag att dem kan man säkert krossa och göra kladdkakemuffins av. 2 1/2 dl krossade maränger (ca 1/3 påse). Sätt ugnen på 200°C. 2 1/2 dl krossade maränger (ca 1/3 påse)
Ta ut formen med kålpuddingen och servera. Efter lite stiltje på matlagningsfronten, och för att jag har lite höstkänslor, så plockade jag fram Per Morbergs bok om husmanskost
Här bjuder köksmästaren Jesper Karlsson på sitt recept påkålpuddingpå viltfärs. Eriksbergs gård i Blekinge satsar helhjärtat på vilt och maten de serverar på gårdens restaurang kommer från vilt från gårdens ägor
Ps, glöm inte av att du INTE ska micra överblivenkålpudding i personalrummet. Kålpudding, kålpudding, kålpudding, hade jag varit i barnataget så hade jag döpt mitt nästa barn efter dig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.