Jan Hedhs vörtbröd
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Steg 1, skållning
  • 2 dl svagdricka (200 g)
  • 2 dl rågmjöl
  • fint
  • ev stenmalet
  •  
  • raskdeg
  • 1 dl svagdricka (100 g)
  • 80 g jäst
  • 2 dl rågmjöl
  • fint (100 g)
  • 5 dl russin (160 g)
  •  
  • bortgörning
  • 4 dl svagdricka (140 g)
  • 25 dl brödsirap (260 g)
  • 200 g vört
  • flytande
  • eller 1 liter svagdricka som kokas ihop till 2 dl
  • 4 tsk pomerans
  • malen (6 g)
  • 1 tsk kryddnejlika
  • malen (2 g)
  • 1 msk ingefära
  • malen (4 g)
  • 3 g kardemumma
  • malen (1/2 msk)
  • 40 g smör
  • smält
  • 2 dl rågmjöl
  • fint
  • 1 kg vetemjöl
  • special
  • 3 tsk salt
  •  
  • Pensling
  • 25 g smör

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.