En värmande linsgrytamedindiska smaker. Jag har länge velat visa er en god linsgryta. Jag började med att hylla rotsellerin och idag hyllar jag de gröna linserna
Vi käkade grytan med färska grönsaker, basmatiris och en klick av min godaste äppelchutney (se här). Den här försvenskade, krämiga, indiskalinsgryta var riktigt smarrig
Indisklinsgryta som också kallas dhal är en av de mest kända. Det indiska köket, som hör till ett av världens kryddstarkaste, bjuder på många vegetariska rätter
Smaka av med salt och peppar. Häll i kikärterna. Servera grytan med en klick yoghurt och bröd. 2 dl okokta röda linser2 morötter1 gul lök1-2 vitlöksklyftor1 grön chili1 msk färsk, riven ingefära (eller 1 tsk torkad)1 tsk gurkmeja1 tsk spiskummin6 dl grönsaksbuljongca 200 g frysta haricots verts2 dl kokta kikärtersalt(svart/chili)pepparSkölj linserna i kallt vatten och låt dem rinna av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.