Blanda innehållet i stekpannan medkycklingen och lägg ner i den avtorkade lergrytan. Häll på vinet och krydda med hackad färsk rosmarin, oregano, lagerblad, socker, salt, svartpeppar och ett par stänk från peperoncino/chiliburken
Först marinerar man kycklingen i marinad med öl eller vittvin och med valfria färska kryddor. Perfekt när man är många eftersom man får plats med två kycklinghållare på grillen
Sedan smakade jag mig fram med mera vittvin, dijonsenap, soja, en nypa chilisås (mest för sötmans skull) och silade av såsen efter ett uppkok och saltade och pepprade
Idag blir det fyllda tortillarullar med grillad kyckling, vittvin då jag hade en slatt kvar i kylskåpet som borde drickas upp men istället hällde jag ner den i kycklingröran och fyllde tortillas och gjorde en ostsås av parmesanost som är en av mina favorit ostar bland alla ostar
Salt & peppar. Vi åt kycklingen tillsammans med pasta och en klick svartvinbärsgelé. Trötta och hungriga fick det bli en snabb kycklingrätt, som faktiskt blev väldigt god och tänkte därför att jag var tvungen att dela med mig av den
4 1 gul lök 4 kycklingfiléer 1 msk olja salt och peppar 2 tomater 1/2 kruka basilika 2 dl vispgrädde 1 vitlöksklyfta 3 msk senap, gärna dijonsenap 1 msk soja 4 port ris eller annat gryn Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad iMat 20 % rabatt Oatly 2,5 dl Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Lägg detta över kycklingen. Sen blandar vi fonden med grädde till en ljuvlig sås och serverar. När kycklingen är klar, ta upp den och morötterna och lägg på fat under aluminiumfolie
Pressa ner vitlöken i grädden och vänd ner senap, chilisås och soja, krydda med peppar. Nu blir det tyst ett par dagar då bloggen & bloggerskan åker till Spanien över helgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.