Pensla limporna med kallt vatten och strö på lite havregryn. Tillsätt resten av vattnet, lingonsylt, salt, havregryn, rågsikt och nästan allt vetemjö l
Det är så smart och enkelt och det finns ingen ursäkt i världen att köpa smakfattig lingonsyltmed massa stabiliseringsmedel och snusk när man kan göra själv på någon minut
Knåda ett par minuter med tex degkrokar och elvisp. 25 g jäst7 1/2 dl vatten1 msk olivolja1 tsk salt200 g durramjöl250 g havremjöl2 msk fiberhuskmjöl till utbakning
Mixa lingonenmed mixerstav. Tryck ut degen i en form med löstagbar form. Blanda creme fraiche, kesella,vaniljkesella,vaniljsocker,lingonsylt och kryddor
Jag bakade scones till frukost, så det var lika bra att passa på medan ugnen var varm. Ett par limpor med havregryn och krossade linfrön blev det - mycket gott och nyttigt
Smaken är ju personlig och därför rekommenderar jag att du börjar med hälften av sockret och smakar av till du hittar den balans mellan sötma och syra som du önskar
Mät upp samtliga ingredienser förutom lingonen i en kastrull. Vi har precis lagt in 1,5 liter lingon i lag, vi fick prova det hemma hos min pappa och hans fru och vi blev överförtjusta i smaken, lingonen passar utmärkt till grytor och fläskstekar och säkert till mycket annat som vi inte har hunnit prova än. Lag till 1-1,5 liter lingon. 1 dl ättiksprit, 12%2 dl socker3 dl vatten½ tsk salt1 bit hel kanel5 hela nejlikor1 lagerblad1 liter lingon. Häll den svala lagen över lingonen och låt stå kylskåpskallt att dra i ca 8 timmar innan de avnjuts. 1-1,5 liter lingon. 1 liter lingon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.