Hacka eller mixa mandel tillsammans med hasselnötterna till ett lite grovare mjöl, blanda sedan smöret, "mjölet" (nötterna och profibert), kanelen och sötningen till en sorts smuldeg
Låt sen sen serveras med vaniljvispa eller gräddglass. Smula ner smulpaj smeten bland äppelbitarna och "blåbären" Och in i mitten av ugnen i 40 minuter
Ingredienser Portioner. 4 4 äpplen gärna Ingrid Marie 3 msk smör 1 dl havregryn 3 msk strösocker 1/2 tsk kanel Till servering vaniljglass eller vaniljsås Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Smör 5
Smulpaj är minst sagt en typ av lättgjort recept. Frukt eller bär toppas med ett lager deg. Här nedan ser ni en variant med äpple och som är smaksatt med kanel
Servera pajen med vaniljsås eller glass. Värm ugnen till 225 grader. Skala och kärna ur äpplena. Skär sedan i smala klyftor och fördela i en smord ugnsfast form
Äpplen (5-6st). Äpplen (5-6st). Jag brukar köpa Svenska äpplen eftersom jag tycker att dom har mer smak. I mitt recept har jag dubbel sats av smuldegen för att det blir så mycket godare när det är mer smulor
Först ut i äppelbaket för denna gång är en lättgjord smulpaj smaksatt med kanel. Hösten är äpplenas årstid, och jag har insett att jag knappt bakat något alls med äpple under denna säsong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.