6 dl grovt rågmjöl, det var slut hemma så jag tog Wästgötarnas fullkornsmjöl av spelt. 6 dl grovt rågmjöl, det var slut hemma så jag tog Wästgötarnas fullkornsmjöl av spelt
Det har blivit så himla roligt att baka eget bröd sedan jag införskaffade min Kitchen Aid. Jag har testat allt från klassiska recept, andras brödrecept till att experimentera en hel del själv
Skållat grovtbröd. Skållat grovtbröd. 2 dl grovt rågmjöl. 2 dl grovt rågmjöl. Ett mycket gott bröd med massa nötter som blir extra saftigt pga av skållningen
Vi fortsätter försöken med att äta enligt FODMAP och då ska man bland annat äta glutenfritt. Det köpta glutenfria bröd jag ätit har inte varit särskilt gott, så jag testar flera olika recept som låter goda
Grovtbröd med chia och sesamfrön. Ja vi fick napp. Små söta abborrar fastnade på kroken under vår skärgårdshelg och min dotter fick lära sig innebörden av tålamod
Åh, vilket gott grovtbröd, inte för sött inte för salt, utan bara supergott. Detta kommer jag göra igen, men inte på ett tag för nu har jag ju två stora limpor av detta nerskuret i bitar bara att ta upp hur många skivor man behöver
Smörj och bröa en 2 l form med rågmjöl. Lös jästen i vattnet, rör ned alla andra ingredienser. Lägg smeten i den bröade formen, strö lite rågmjöl på toppen och tryck ned smeten i formen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.