Det får bli en Grekisk gratäng med pasta, snabbt men väldigt gott. Idag har jag varit och lämnat blod, har varit blodgivare i många år… idag var det 50 gånger som jag har lämnat blod
När vi var i Grekland åt vi en sån sjukt god klyftpotatis, ugnsbakade eller friterade, vet inte riktigt men dom var så in i bombens goda med riktigt krispig yta, smak av oregano, citron och ljuvlig olivolja
Blanda smör och mjöl till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, 24 cm i diameter, med löstagbar kant
I våras bjöd några vänner oss på en riktigt god middag - Grekisk pytt i panna. Grekisk pytt i panna med kyckling6-8 port3-5 kycklingfileér2-3 paprikor1-2 rödlökar1 ask körsbärstomaterpotatisfetaostMarinad1-1,5 dl olivolja1-2 msk soja2-3 pressade vitlöksklyftor1-2 tsk sambal oeleksalt och pepparSkär kycklingfiléerna i ganska stora strimlor
Det blir mycket grillat nu och lär så bli i några månader till. Men ibland blir jag så less det och då är det gott att göra en gryta, gratäng eller liknande
Ingredienser Portioner. 4 900 g potatis 1 gul lök 2 vitlöksklyftor ca 500 g nötfärs 1 tsk salt 1 krm peppar 1 tsk timjan 1 tsk oregano 100 g fetaost 1/2 dl vatten 1 gurka 1 dl matyoghurt 4 tomater 1 tsk rödvinsvinäger 1 tsk olivolja 1 förp persilja Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.