Fyll på med vatten så det knappt täcker. Skölj revbenen och lägg ner i grytan. Rör ihop honung och olivolja med riven ingefära, pressad vitlök, kanel, sambal oelek och malda nejlikor
Glaceraderevbenssjäll. För att revbensspjällen ska bli saftiga börjar jag med att steka dem på låg värme för att sedan pensla dem ordentlig med glace och höja upp värmen för att ge dem en fin yta
Lägg revbenen på en plåt med benen nedåt. Pensla köttet med hoi-sin sås under hela stekningen. Servera revbenenmed ris eller nudlar och den resterande hoi-sin såsen
Krydda med salt, peppar, curry och cayennepeppar. Kycklinggryta det är något vi äter ofta, går att variera i evigheter, men denna är något av favoriten
Serveras med klyftpotatis eller ris och vitlöksbröd. Kvällens lördagsmys med goda vänner blir en turkisk köttgryta CuvecOsmanisk gryta500 g nötkött (eller lamm)2 gula lökar1st aubergine4 st tomater1 grön paprika2 pressade vitlöksklyftor2 msk tomatpure150 gr fetaost2 st köttbuljongtärningar + 3 dl vatten1 msk sumak eller citron och svartpeppar1 tsk sambal oelekSkär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar. Du kan även ugnsbaka i form med folie över men tillsätt mer vätska och ugn 175grader istället
1 Het Köttfärssoppa. Recept. Het köttfärssoppa. Februari 16, 2016 06. 10. Jag skrev häromdagen att jag var sjukt imponerad av det nyma numret av Tidningen Matkärlek
Tjocka revben kan man ofta hitta till bra pris i affären till expempel och har man bara bra med tid så sköter de sig ju nästan själva i ugnen och blir otroligt goda
Nyckeln är (tror jag) är grädde med hög fetthalt, allting ska vara högt, då blir det krämigare. Här har ni den självaste kryddblandningen jag slängde ihop lite snabbt, gott och starkt Kryddan längst till vänster är en utav mina favoritkryddor som jag använder i nästan allting, ”pepparmix” heter den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.