Jag älskar det som tillbehör till en god glass eller som en pavlova med grädde och bär. Börja med att smälta chokladen över ett vattenbad eller i micron
Kola och Hallonpaj toppad medmarängoch färska hallon, en riktig hallondröm. Jag bjöd min familj på denna och betygen blev höga, min kära mor tyckte att kola och hallon vart helt fantastiskt tillsamman och jag håller med henne till fullo, en fantastisk smakkombination
Klicka ut marängenmed tesked eller sprits på plåt med bakplåtspapper. Vispa äggvitorna och citronsaften kraftigt med elvisp, tills du kan vända bunken uppochner utan att de lossnar
En underbar smakkombination där inga smaker tar över, de syrliga lingonen balanseras upp av den söta kolasåsen, den kryddiga kanelen mjuknar tillsammans med vaniljen och krispigheten från marängerna bryter av den lena glassen
Fem vitor fick bli maräng. Egentligen för varmt och jag tog ut den för att den inte skulle brännas. Vispa vitorna tillsammans med ca 1 1/2 dl sukrin. Mixa ca 2 dl sötmandel och vänd i. Smetade ut allt på plåt och in i ugnen 200 grader ca 30 min
från en burk kikärter med florsocker tills det får konsistensen av maräng. De här små raringarna kunde alla kompisarna på förskolan äta ochmed lite extra pynt blev de oemotståndliga
Runda marängbottnar varvas med vispad grädde massor av riven vit choklad. Gör så i tre fyra våningar toppa med färska bär och ännu mer riven vit choklad
Vispa tills du har fått en glansig marängsmet som blir till fasta toppar om du provar med vispen. Jag tycker att det är godast när marängtopparna får en svag gyllenbrun färg eftersom de smakar lite mer då och därför har jag ugnen på lite högre värme än man brukar
krossade marängen samt en kula hallonsorbet. Ansa och skala rabarbern, dela i en cm. krossad maräng. Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt småkoka utan lock i ca 15
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.