Slå på kryddlagen och låt fruktsalladen marinera i ett par timmar före servering. Koka upp vatten och socker med vanilj, kanel och stjärnanis i en kastrull
När vinden viner runt knutarna är det härligt att värma sig med en tallrik varm och len soppa. Fräs dem i en kastrull/gryta tillsammans med olja, timjan, fänkål och vitlöksklyfta
Det är receptet består av massa olika frukter som är kanon när det hjälper att få en liten hjälp på traven med att driva ut överflödig vätska, för mig så mrukar även gaser och övriga problem i magen reda ut sig för mig
Spritsa över valfritt bakverk eller skopa upp i portionsskålar och ställ i kylen att stelna. Den här varianten fungerar både som kakgarnityr (tänk vansinnigt krämig frosting på nybakta muffins eller långpannekaka), som tårtfyllning eller som en alldeles egen efterrättsbas med lite färska bär eller fruktbitar som tillbehör
Ungefär som när en del slår sig ner med en kopp rykande varmt te och en filt över axlarna. Blomkål och kokosmjölk blir verkligen varmt, lent och mättande
Koka upp grädden, ta kastrullen från värmen och lägg i hackad choklad och rör tills den smält. Fördela fruktsalladen i fyra glas och garnera med citronmeliss och servera med vit chokladsås
Och med egenskaper som len, mjuk och fluffig (utan dess like) glider den liksom ner helt utan anstängning och placerar sig mellan alla kräft-, snaps- och pajlager
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.