Fransk boeuf bourgogne gryta
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 kg oxkött
  • framlägg eller bringa
  • i ca 4 cm stora tärningar
  • 150 g sidfläsk
  • 200 g fina smålökar
  • 400 g champinjoner i stora tärningar
  • 50 g fläsksvål
  • 5 vitlöksklyftor
  • 80 g mjöl
  • 2 flaskor fruktigt rödvin
  • helst Bourgogne
  • 5 år gammal / vanligt matlagningsvin går också bra
  • 1/2 rivet apelsinskal
  • Saften från 1 st apelsin
  • 4 msk olja
  • Salt
  • Nymalen peppar
  • 1 sockerbit
  • 1 kryddbukett bestående av persiljestjälkar
  • 1 lagerblad och 1 kvist timjan
  •  
  • Dekoration
  • Gyllenstekta brödkrutonger
  • Finhackad persilja

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.