Lägg över i en stor gryta. 1skala och skär morötterna och lökarna i stora bitar och lägg ner i grytan. 1koka upp grytan och rör om under tiden. Låt grytan sjuda i cirka 1 1⁄2 timme under lock. 1Blanda ner champinjonerna och baconen i grytan
Vidare står min Bourgogne tätt intill, upphälld i glaset och Carla Bruni och Edith Piaf turas om med Vanessa Paradis att leverera fransk stämning i hela huset
Häll i fläsket, löken och champinjonerna i grytan när köttet börjar bli mört. Efter att ha köpt Julia Childs kokbok och tittat på filmen Julie and Julia för ett par år sen hade jag en period där jag började äta Boeuf Bourguignon alldeles för ofta
Vad passar bättre till en franskinspireradgryta än en prisvärd fransos från Côtes du Rhône. Jag måste erkänna att jag är väldigt svag för mustiga grytor, när dessutom nya grytan skulle invigas fick det bli boeuf bourguinon som fick stå för inspirationen
Nu är det dags att ge sig på en riktig klassiker som nog puttrar i många svenska (och franska) hem. En dåligt kokt gryta är ingen bra mat utan man måste låta grytan ta tid och se till att köttet verkligen blir mört
Jag åt ett långkok på kalv - Banquette de veau - i egen version med svamp och rotfrukter som var helt otroligt och eftersom det var kalv tänkte jag att jag får bourgogne eller sydfranskt - men icke
Tar inte särskilt lång tid att göra, det är långkoket som tar sin tid, men det sköter sig av sig självt Den franskagrytan har egentligen innehåll av svamp också, nämligen champinjoner, men det ville inte jag ha i Dessa lägger man annars i mot slutet, tillsammans med lökarna
Bryn (hög värme i olja) det i omgångar i en stekpanna och lägg över i en rymlig gryta efter hand. Fräs dem lätt och lägg över i grytan, salta och peppra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.