Gör inte det, gör istället en god och mustig räkfondpå dem. Det går både snabbt och blir även en otroligt god fond eller buljong som jag sedan kan använda i både soppor, grytor och såser
Om du har ätit skaldjur kan jag varmt rekommendera att göra fondpå skalen. Frys sedan in fonden och plocka fram till en snabblagad festmiddag vid ett annat tillfälle
Enklast är att koka soppa eller fondpå dem, och finns det inte tid för det just då så frys in dem. – Det är för att skalen skäller på oss när vi inte använt dem
Påräkfonden jag kokade igår lagade jag en fantastisk god och krämig räksoppa. Koka upp fonden, om du tycker den är för svag i smaken, ha i en skvätt vitt vin och låt koka någon minut
Att laga mustig fond till fisksoppa på rostade räkskal har jag lärt mig av den gode Tore Vretman. I det klassiska gamla franska gourmetköket tar man tillvara på allt från de ursprungliga råvarorna
Ett av de mest klickade och lästa inläggen på senare tid är denna gamla postning om att ta vara på räkskal (det ska givetvis inte vara ”gamla räkskal” men rubriken blev bättre så)
Perfekt om man vill slippa att laga mat på fredagkvällen. Att koka buljong är annars en bra grej att göra, i synerhet när det inte finns någon vettig fisk-/räkbuljong på marknaden som inte innehåller en massa onödiga tillsatser
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Hjortgryta på ytterlårHjortgryta. Skär köttet i lämpliga bitar och stek dem på hög värme runt om. 2 msk fond (jag använde både kalv- och viltfond). 2 msk fond (jag använde både kalv- och viltfond)
Här kommer tips på lite tilltugg som ni kan bjuda era vänner på till mellon ikväll. Förra lördagen hade vi gäster hemma och till välkomstdrinken bjöd jag på lite goda tillbehör som är superenkelt att göra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.