Fläsklägg med sefardiska smaker
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1,2 kg fläsklägg med ben
  • Olivolja till stekning
  • 3 stora gula lökar
  • i skivor
  • 2-3 klyftor vitlök
  • i skivor
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 röd chili
  • finhackad
  • 2 lagerblad
  • 1/2 msk kanel
  • 1 tsk malen kryddpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 4 dl rödvin
  • Vatten
  • 1/2 msk citronskal
  • finrivet
  • 1/2 msk majsstärkelse
  • 1 dl portvin eller annat sött rött vin
  • 1/2 tsk salt
  • Malen vitpeppar
  •  
  • Till servering
  • Grovriven fetaost
  • Gröna bönor
  • Halvgrovt bröd

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.