Superenkel och god potatissallad, påminner om tsatsiki. FärskpotatisTurkisk yoghurt, mängd beroende på hur krämig man vill ha salladenVitlöksklyfta/orGurkaFlingsaltSvartpeppar, nymaldSvarta Kalamata oliverKoka potatisen och låt den svalna något
Tillsätt finhackad salladslök och vitlök och låt fräsa någon minut. Slanta ner färska champinjoner och tillsätt sist créme fraiche och grädde för att runda av smakerna och få en riktigt krämig sås
Skala och hacka lök och vitlök. Ansa och dela svampen. Servera med ugnsrostad potatis och sallad. sallad. Putsa och skiva köttet och bryn det på båda sidor i en stekpanna med smör
Börja med att skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. 1 msk Arla® Smör-&rapsolja. 2 dl Kelda® matlagningsgrädde. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g fläskfilé 1 msk Arla® Smör-&rapsolja 2 dl Kelda® matlagningsgrädde ¾ msk kantarellfond ½ msk majsstärkelse 2 msk frysta lingon 2 msk hackad färsk persilja Tillbehör
Vill man så kan man blanda pastan med såsen. 200 g champinjoner, delade i kvartar. Stek fläskfiléskivorna i 2 minuter på varje sida i het panna i en blandning av rapsolja och smör. 200 g champinjoner, delade i kvartar
Precis innan han skulle komma skulle jag fixa maten och ta ett tag med dammsugaren, som dock vägrade starta, så min taktik var att laga såpass god mat att han inte märkte det dammiga golvet
Lägg laxen i en ugnsform. Blanda färskost ,grädde och äggulan till en sås. Häll såsen över laxen och ställ in i ugnen, 200 C, ca 20 min. 4 laxfiléer. 1 äggula. ca 1½ - 2 dl handskalade räkor på burk (alt skala egna
Min bortskämda, gourmet son tycker egentligen inte om min hemmagjorda glass…. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur den (använder du inte vaniljstång, kan du hoppa över att värma upp grädden och direkt börja med att vispa äggulorna)
Snabblagat och gott. Börja med att hacka lökarna och strimla fläskfilén. Låt bubbla en stund. Häll i det brynta köttet och låt bubbla nån minut, tills genomvarm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.