Vill man göra den enklare och snabbare så fungerar det med pulvermos och färdigskalade räkor också - det blir också gott - men det går inte att jämföra med den andra varianten
Tillsätt mjölk, smör och äggula i grytan och vispa moset luftigt. Tillsätt mjölken och låt koka upp, rör hela tiden försiktigt så att såsen inte bränns vid
Blanda ihop grädde / creme fraiche/ dill / chilisås / rom / finhackad rödlök, krydda efter smak med salt och rosépeppar, låt gärna stå och dra till sig en bra stund
Fisken är inbäddad i mild chilisås som de flesta, till och med de allra minsta, gillar. Här tillsammans med lite paprika och gräslök från min egen lilla kruka i köksfönstret (
Häll blandningen över fisken. Salta fileérna och lägg dem i en smörd ugnsform. Rör ut mjölet i grädden. Tillsätt gräddfilen och smaka av med salt och peppar
I bland känns det som man har överträffat sig själv i köket, igår var en sådan dag. Jag tillagade fiskgryta som blev så god att Thord undrade varför vi inte hade ätit den tidigare
Helt och hållet är receptet från fruns egna hjärna, litte sånt och litte sånt ihop med det mest perfekta gratängmoset som någonsin sett dagens ljus - och voilà - en fiskgratäng var skapad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.