Till nyår fixade jag till den här enkla förrätten som trots det enkla har fest och glam över sig. -) Den var helt sagolikt god med köttiga räkor och lagom krämig
Blanda räkorna, lite cayennepeppar och dillen med räkstuvningen och fyll tarteletterna med röran. Sätt in dem i ugnen på 200 grader tills de är genomvarma och fått lite färg
Till förrätt hade jag gjort små räkbakelser fyllda med lax och purjolök samt räkor och ägg. (Givetvis svenskt kött) I dag jobbade jag några timmar på Gästis med en catering till jägarförbundet, passade då på att koka mina revben i en lag av vatten, lök, salt, svartpeppar och lagerblad
Förrätten blev nog en favorit som jag själv verkligen kommer att göra. Innan jag gick dit så funderade jag både en och två gånger ifall det var en så bra idé att gå på middagen, eftersom jag var ensam hemma med Elsa
Håller ni med mig. Våren brukar innebära många härliga fester och sköna kvällar med vänner och familj, och idag tänkte jag tips om ett mingelvänligt tilltugg med räkor, vitlök och sting av chili
Blanda med smält smör. Smaka av med peppar. Garnera med hela räkor, lök, gräslök, dill och citron. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant klädd med bakplåtspapper, 24 cm i diameter. 250 g räkor med skal
I lördags kväll blev det detta lilla enkla tilltugg som en slags förrätt och del av mellomenyn. Ostflarn som man gör av att lägga små högar med riven ost, gärna en ost med lite smak på, på ett bakplåtspapper och sen kör in i ugnen där de smälter ut och bildar små flarn
Spritsa glasyren på cupcakesen och dekorera med en chokladsnäcka och tuttifruttipärlor. Fördela smeten i muffinsformarna, ungefär 2/3 av formen ska vara fylld med smet
Toppa med creme fraiche och gärna med skalade räkor. Koka upp vattnet, tillsätt buljongtärningarna. Under tiden vattnet ska koka upp, skala och riv morötterna på den grövsta sidan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.