1 st liten gul lök eller 3 st schalottenlökar ca 25 g smör att steka i 200 g kantareller eller annan svamp 200 g färska champinjoner 1 msk kalvfond 3 dl vispgrädde ev. 2 msk vittvin 2 msk vetemjöl ca 0,5 tsk salt ca 1 krm peppar. 1 st liten gul lök eller 3 st schalottenlökar. ca 25 g smör att steka i. 200 g kantareller eller annan svamp 200 g färska champinjoner. 1 msk kalvfond 3 dl vispgrädde ev. 2 msk vittvin
Helgen har varit lugn. den här gången blev det en svampsås som bara är så god och det är tack vare. lagat god helg mat och myst i soffan till några filmer
Det roliga med dagens mat var svampsåsen - en sås min far hade älskat. Vi har en rykande färsk grill. Vacker att se på, ren och fin, en massa hetta strömmar upp från den
Använde färska champinjoner. Ljus svampsås med smak av sherry. Använde vatten istället för svampspad. Hacka svampen fint och fräs den i smör, tills detta blir alldeles klart
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.