Här har jag bytt ut bananen mot ananas och mango och fått en exotisk variant. Flygande Jakob är en riktig klassiker och med färdiggrillad kyckling och färdigkokt ris i en gratäng är det en perfekt rätt på en fredag efter en tröttsam arbetsvecka
Tryck fast blandningen i bottnen på formen och ställ i kylen. Bästa receptet på mandelmusslor. Klä botten och sidor på en form med löstagbar kant, 24 cm med bakplåtspapper. Låt sjuda på svag värme ca 2 minuter
Tryck fast blandningen i botten på formen och ställ i kylen. Saffranscheesecake påchokladbotten0,75 krm saffran1 msk apelsinlikör1 msk vatten Blanda saffran med likör och vatten. 10 digestivekex100 g mörk choklad (70%)50 g smörKlä botten och sidor på en form med löstagbar kant, 24 cm, med bakplåtspapper. Låt sjuda på svag värme ca 2 min
Min 25-års dags tårta ca 10-12 bitar (mäktig tårta) Kladdkaksbotten 150 g smör 3 ägg 3 dl socker 2 ¼ dl vetemjöl 3 krm salt 1 ½ msk ljus sirap 1 ½ dl kakao 1 ½ tsk vaniljsocker Tropisk mousse ca 200 g tropisk fruktpuré eller nectarkoncentrat (spara ca ½ dl till gelén) 1 dl socker (minska mängden om purén är sötad) 3 äggvitor (1 dl) 2 dl vispgrädde 4 gelatinblad Gelé ½ dl puré/nektar ½ dl socker (om purén/nektaren är osötad) vatten 2 gelatinblad Dekor Mandarinklyftor Persikoklyftor Ananasringar Chokladfigurer Instruktioner Botten Sätt ugnen på 175°C Smält smöret, vispa ägg och socker. Tillsätt de torra ingredienserna och sist smöret Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform Smörj formen och pudra den med mjöl Häll smeten i formen i ett jämnt lager Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter, kakan ska vara kladdig Låt kallna Mousse. Låt svalna Vispa äggvitorna med sockret till en blank styv marängsmet Vispa grädden Blanda den svalnade purén med grädden och vänd sedan ner marängsmeten Fördela moussen ovanpå kladdkakan, jämna till ytan noga Ställ i kylen så moussen stelnar Gelé Lägg gelatinbladen i kallt vatten Blanda socker och puré, fyll upp med vatten till 2 dl Värm blandningen, krama ur gelatinbladen och lägg i dem, rör tills de smält Låt blandningen svalna och häll/skeda den sedan över den kalla moussetårtan Ställ i kylen tills gelén stelnat Lossa tårtan från formen genom att dra en kniv försiktigt längs kanten Dekorera med färsk eller konserverad frukt Mästerverket ur en annan vinkel
Fyll en spritspåse med vaniljskummet. Spritsa sedan på kakorna till hjärtformar och lägg in i frysen. Lägg kakorna på ett doppgaller och häll över chokladen på de frysta kakorna, toppa med nötter eller frystorkade bär innan de stelnar
Därför bjuder jag på bilderna idag istället. När jag ändå hade köket upp och ned blev det lite annat smått och gott gjort, men det får ni snällt vänta på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.