Kolla så att köttfärslimpan är genomstektmeden provsticka. Från att inte ha gjort köttfärslimpa själv någonsin, har jag nu gjort köttfärslimpa för tredje gången inom en förhållandevis kort tidsperiod
Köttfärslimpa är en av barnens favoriter här hemma, det blir med lite olika smaker för varje gång, lite efter vad som finns hemma och vad vi är sugna på
Det ska ätas frukost, lunch, middag och mellanmål hemma och det är inte alltid det enklaste att hitta på någon varmrätt både till lunch och middag alltid
Jag ska dela med mig av mitt egna sjukt supersmarriga recept på dagens rätt vi åt. Jag tog fram köttfärs och tänkte vad ska jag hitta på för skojsig mat idag en lördag och vi är dessutom bara hemma och tråkar idag så tänkte maten behövde väl kanske inte va lika trist haha, men så tänkte jag att använda mig utav rester idag
skär tunna skivor av den kalla köttfärslimpanoch ät som ”smörgås” med smör ochost på. Vill du göra en lite festligare variant så finns recept på enbaconlindadrenfärslimpa i min kokbok ”Gammaldags husmanskost på nytt sätt – Recept och tips för glutenfri LCHF och Paleo”
Köttfärslimpa är en riktig favorit, ochden här är dessutom både extra de lux och LCHF-anpassad. Själv tyckte jag det verkade krångligt att linda bacon runt köttfärslimpan, men det gick faktiskt riktigt bra
Sila skyn från köttfärslimpanoch häll över svampen. Mest för att jag hade ett gäng kokta ägg i kylen som behövde användas och för att jag sett andra recept med gömda ägg i limpan
Blanda ihop alla ingredienser till köttfärslimpan i en skål. Smörj en ugnsform med lite smör. Forma en limpa av köttfärsenoch lägg i mitten av formen, tryck till tomaterna ovanpå färsen
Favoriten är Marias italienskaköttfärslimpa gjord på egna soltorkade tomater. Blanda färsenmed, smör, potatismjöl, ägg, vitlök, grädde och krydda med örtkryddor, salt & peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.