Lägg frostingen i en spritspåse och spritsa på de kallnade cupcakesen. Det kan ju tyckas att detta inte är särskilt norrländskt (men jag använder så ingredienser från Norrmejerier så det räknas väl…) men dessa cupcakes är så väldans goda så de måste provas
En underbart god cupcake med smak av vitchoklad, låt muffinsen gärna stå i några timmar innan du äter den efter att du gräddat dem så att smakerna faller på plats
Här om dagen bakade jag detta recept på chokladcupcakesmed nutella frosting. Mina cupcakes blev jättefina och goda, men tyvärr är detta recept inte det godaste
När cupcaken har svalnat kan du börja glasera och dekora dem medfrostingen. Lime Frosting. Frosting. Fyll sedan formarna med smeten upp till ungefär hälften och grädda i ugnen, ca 18-20 minuter, prova med en tandpetare, om den inte blir kladdig är kakorna färdiga
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten)
Hacka den vitachokladen grovt och rör ner i smeten. Vispa ihop mascarpone, florsocker och grädde till en fluffig kräm, ca 2 minuter med elvisp. 150 g vitchoklad
Blanda ner den vitachokladen. Vispa blandningen vit och porös. Muffins 3 dl mjöl1 1/2 tsk bakpulverEn nypa salt125 gram rumsvarmt1 1/2 dl socker3 stora ägg2 tsk vaniljsocker3/4 dl rumsvarm mjölk100 gram vitchoklad, hackad. Klä en muffinsplåt med 12 muffinsformar. Fyll varje muffinsform med 2/3 smet. Hallonpuré av 75 gram hallon (görs av att mosa hallon och pressa ur saften med hjälp av en sil. 100 gram vitchoklad
Frostingen är vitchokladfrosting, med lite riven lime. Eftersom jag är en sann tidsoptimist och Caroline tvärtom alltid är ute i god tid, så fick det bli ett hastverk medfrostingen och en snabb-blomma
Vispa socker och rumsvarmt smör vitt och poröst. Jag köpte igår en ny kamera och dagen till ära bakade jag dessa härliga dubbel chokladcupcakesmedhallonfrosting
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.