Lägg laxbitarna i en smord ugnsfast form. Baka laxen i 225 grader varm ugn i ca 12 minuter. Slå blandningen över laxen och sätt in i ugnen ytterligare 10-15 minuter tills grädden börjar puttra. 4 st portionsbitar lax (färsk eller tinad fryst)
Lägg laxen i en ugnsform. Häll gräddblandningen över laxen och gratinera i 200 grader, 15-20 min (tills laxen är genomkokt). Servera med ris och en god sallad 4 laxfiléer
Fördela sedan oströran i skåran över laxbitarna samt ringla över olivoljan. Lägg laxbitarna i en ugnsfast form och skär ett snitt med en vass kniv mitt på laxen, ca 1 cm djupt och ca 3 cm långt. 600 g laxfilé i portionsbitar
Lägg laxen med skinnsidan ner på en plåt med bakpapper. Bred blandningen över laxen och baka i ca 20 minuter tills laxen är klar. 1,2 kg laxfilé med skinn
Ta fram laxfiléerna salta och peppra lägg sedan ner dem i formen. 4 laxfiléer. Sätt ugnen på 225 grader. Smula grönsaksbuljongtärningen i botten på en ugnssäker form
Sätt ugnen på 200°. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Bryn kycklingfilérna i en panna. Lägg över dem i en smord ugnssäker form och efterstek i ugnen ca 20 minuter