Smält lite smör blandad med lite olja i en gryta och bryn fläskläggen runt tills den fått fin färg. Mixa med stavmixer de kokta grönsakerna som är kvar i grytan, häll sedan röran i en kastrull, häll på creme fraiche och koka upp
Någon grönsak (jag hade wokad spenat med vitlök och sesam). Låt räkpastan steka med i någon minut. Om det verkar vara lite lite med vätska i så tillsätter du någon dl med vatten
Men här gör vi hela steken och serverar den med en gräddsås smaksatt med kanel och messmör. Använd en köttkniv, dvs en ganska kraftig kniv med lite svängd, rundad topp
Stek nu fläskköttet runt om i samma panna som panacettan eller bacon. Honung, färsk ingefära, rotfrukter och rosmarin trollar fram fantastisk smak på den helstekta och benfria fläskkotlettbiten, man kan också använda fläskfilé, men då måste man korta ner koktiden och jag tycker att det blir mera smak på skyn med helstekt fläskkotlett utan ben
Klart att servera med potatis och grönsallad. Ca 1,4kg fläskkött benfritt. Ca 1,4kg fläskkött benfritt 1 brk champinjoner ca 400 g 5 dl mellangrädde 2 buljongtärningar 1 dl soja 1,5 dl lingonsylt 1 dl syltlök
Nu kör vi lite vanlig vardagsmat med husmanskost tycker jag. Man måste ha en god skysås eller gräddsås till som fått puttra ihop med alla goda smaker från köttet
Jag blev lite sugen på att prova att göra något mer med asada de tira (kalvbringa). Köttet fick brässera långsamt under lång tid med mycket kryddor och färska örter i rött vin
Täck med plastfilm och låt köttet marinera i kylskåpet ett par timmar, eller över natten. 1 msk olja med neutral smak. Servera med nykokt ris (t ex sushiris) 2 portioner. 1 msk olja med neutral smak
Skär bogen i fyra bitar och gnid in med salt, socker, peppar och vitlök. Skölj köttet i kallt vatten och torka det med hushållspapper, eller en kökshandduk
Det här köttet är perfekt med dillsås, pepparotssås, senapssås. Men det går fint att hoppa det med. Med vätska upp till 1/3 av köttet. Fyll sen på med vatten tills ca 1/3 av köttet är täckt
Fäst kanten med tandpetare. Fyll på med mer vatten om det behövs. Höj temperaturen på pannan, låt skyn reducera något, tillsätt grädde, soja och smaka av med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.