Den här gången blev det en kaka som smakar som godiset Bounty, alltså av chokladoch kokos. Smält smör och kokosolja och vit choklad på svag värme i en kastrull
Hacka mandlarna och den mörka chokladen till småbitar med en kniv. Här bjuder jag på en god kaka som är enkelt och goda att röra i hop och att snabbt grädda i ugnen
-) Blanda sedan in lavendel och finhackad choklad. 200 g smör5,5 dl vetemjöl2 dl strösocker1 tsk bikarbonat2 msk sirap1,5 msk torkad lavendel100 g mörk chokladhacka / knåda ihop smör, mjöl, socker, sirap och bikarbonat till en deg. ta ut och gör 20 skivor av varje rulle. lägg på bakplåtspapper på plåt och grädda i 10 min i 200 C. 100 g mörk choklad
Apelsinkladdkaka med mörk chokladkrämoch italiensk maräng. Tvätta apelsinernaoch skala av det yttersta skalet på apelsinen ( ej det vita, det blir beskt )
Här har jag gjort en härlig långpannekaka med havtorn och blåbär och med en hint av kardemumma. Det är samma sak, vad det än kallas, och trots sitt namn är det varken en nöt eller en mandel utan en utväxt på en rot
Skiva jordgubbarna, slanta rabarbern och hacka chokladenoch fördela ut över kakan. Nu när jag testat kan jag säga att jordgubbar, rabarber och vit choklad är en utmärkt kombination som jag kan rekommendera er att testa
Blanda mjöl, kakaooch bakpulver i en bunke för sig. I fredags var det min tur att ta med fredagsfika till jobbet, det blev kardemummabullar ochchoklad kakor med marshmallows och vit choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.