Här är recept på Het afrikanskkycklinggryta. Jag fortsätter att rota bland mina gamla matpärmar för att hittaolikasmaskiga recept som jag kan anpassa tillmitt sätt att äta, dvs utan onödigakollisar, stärkelse och socker
Tillagningkokt torsk. Lägg torsken i en kastrull och häll i vatten så att all fisk täcks av vattnet. När fisken är färdigkokt tar man försiktigt upp filéerna/bitarna ur kastrullen och sparar buljongen från kokningen för att använda till äggsåsen
Idag på jobbet serverade jag rimmad, kokt torskrygg med äggsås. Bland det mest omtyckta ikategorin husmanskost enligt många av er och jag instämmer (lite grann)
Lägg ner fisken och låt den sjuda i såsen tills den är genomkokt. Har preciskommit hem efter ett härligt vattengympapass och njutit av en god middagssoppa med nybakat surdegsbröd till, det ni
Linsgrytan går under namnet Afrikansklinsgryta, men jag vetetusan om den är så himlaafrikansk. Jag har en vän (ja, flera) som är sådär härligtfri, lättsam och otroligt smart på samma gång
Dillkött är en riktigklassiker som smakar fantastiskt gott. En av minafavoriträtter. Jag lagade en snabbvariant av dillkött gjord med kycklingfiléistället
Servera med såsen och koktpotatis eller potatispuré. En riktig gammal klassikeri det svenska husmansarkivet som är fantastiskt lätt att laga och dessutom förvinnande gott
Mixa först alla de övre ingrediensernatill ett mjöl. Vispa sedan i hop de undre ingresienserna. Blanda ihop allt och häll i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.