Stekt rödspätta med klyftpotatis, kall sås och ärtorNär man har färsk rödspätta, vilket vi hade fått tag på häromdagen, blir man ju sugen på att panera och steka, och vi hittade därför på (inspirerade av diverse recept) en egen panering med örter och parmesan som blev jättegod
Idag är det långfredag och traditionellt ska det bjudas på fisk den här dagen. Jag hoppas att du hittat något frestande bland mina tidigare fiskrecept - tomatströmming, torskrygg med pestotäcke, gravad lax, ugnsbakad lax med Bostontäcke, örtpanerad havskatt - för idag tänkte jag i stället bjuda på något helt annat
Rödspätta med krispig parmesan- och örtpanering. Denna vecka är paradrätten en parmesan- och örtpanerad rödspätta som vi gjorde helt nyligen och kan garantera är jättegod
Dela varje skiva i två utan att skära igenom helt. Fyll fickan med en skiva tomat och en skiva ost. Slå upp mjöl på en tallrik, vispa upp ägget i en annan och blanda ströbröd, parmesan och örter på en tredje
Lättlagad och enkel mat på vardagarna är vad dem flesta av oss hinner och orkar med. Dem dagar man jobbar, hämtar barn på dagis och springer ärenden och kommer hem sent vill man helst bara äta något snabbt men givetvis ska det ändå vara något gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.