Älg pirog
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • fyllning
  • 500 g älgfärs eller annan färs
  • 2 st lökar
  • 1 st burk svamp ca 100g eller 1l färsk svamp
  • 1 - 2 dl grovhakade syltlökar
  • 1 kruka färsk och finklippt persilja
  • 1 dl chilisås
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 - 2 tsk timjan
  • 1 - 2 pressad vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar
  • Grädde eller créme fraiche som är smaksatt
  • Kokt ris eller kokt potatis om man vill ( blir mer matig)
  •  
  • Deg
  • 75 g margarin
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1/2 tsk salt
  • 7 1/2 dl vetemjöl
  • 1 uppvispat ägg till pensling

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.