Dag 1. Smula ned jästen i en bunke. Häll i kallvatten och rör tills jästen löst upp sig. Häll ned grovhackade oliver, olja,brödsirap och salt och rör om ordentligt
Medelhavskost fokuserar på frukt och grönsaker, nötter och olivolja. Kosten speglar inte maten som invånarna kring medelhavet äter idag utan vad de åt i mitten av 1900-talet
Foto. Tina Fallgren. Jag bakade de här bröden till julafton och de blev uppskattade. De kräver få ingredienser men mycket tid för jäsning, men har du tiden så är det definitivt värt det
Det här är ett fantastiskt gott vitt glutenfritt bröd. Om du bakar ut det som en fläta som jag gjort, är det ju dessutom väldigt kul att servera till gäster som kommer på besök i stället för ett ordinärt formbröd
Jag äter inte bröd så ofta längre och jag saknar det egentligen inte heller. Jag har hittat annat att äta som mättar bra men ibland är det så smidigt att bara ta en macka när man inte har tid att fixa något annat