Potatisgratäng är ju en klassiker, men har ni testat sötpotatisgratäng. Den här gratängen kom till efter en titt i kylen där jag behövde göra av med både ost, grädde och sötpotatis – voila, en gratäng
Jag har torkat tomater under ett tunt salt-och sockertäcke och det har sedan marinerats/lagts in i en lag med olivolja, vitlök, chilioch färsk rosmarin
Smaka av med salt och ev. Servera med bröd. Skala och hacka vitlöken, kärna ur och hacka chilinoch fräs allt sakta på svag värme i olivoljan i en stekpanna
Krydda med grovhackade korianderblad samt smaka av med salt och vitpeppar. Servera soppan tillsammans med en klick creme fraiche eller yoghurt per portion samt bröd
skivad vitlök, hackad chili, färsk eller torkad timjan. ½ urkärnad röd chilifrukt. - kyckling blir bara mer och mer populärt och går att variera i oändlighet
skivad vitlök, hackad chili, färsk eller torkad timjan. ½ urkärnad röd chilifrukt. - kyckling blir bara mer och mer populärt och går att variera i oändlighet
Idag har veckohandling blivit av och jag har lagat första rätten som var inplanerad för måndag, en jättegod pasta som vänds runt medchili- och vitlöksolja, citronskal och ruccola
Oxrulladerna fylldes med bacon, vitlök ochchili. Rulla ihop dem och fäst med tandpetare. Oxrullader är klassisk husmanskost, även om jag denna gången inte fyllde dem med en lika klassisk fyllning
4 4 morötter 1 liten rödlök 3 vitlöksklyftor 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 2 msk smör 1 dl hackad kruspersilja flingsalt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.