Ugn 200 grader. Skala och skiva löken, fräs den mjuk i lite av matfettet. Ta upp löken. Lägg köttfärsen i stekpannan tillsammans med resten av matfettet och stek tills färsen fått fin färg
Jättegod allt i ett gryta som jag hittade på coop. se. 2 skivade lökar500 g nötfärs0. 5 tsk salt1 krm svartpeppar800 g tunt skivad potatis1 dl vatten1 köttbuljongtärning4 dl öl1 tsk salt1 krm peppar0,5 dl hackad persiljaSätt ugnen på 200 grader och smörj en ugnsform
God eftermiddagen denna mulna måndag. Hoppas ni har en bra dag hittills. Jag och ungarna har hållt oss inne hela dagen idag, det känns ruggigt och kallt ute tycker jag och blir inte alls sugen på att ta mig ut genom dörren något nämnvärt
Rör ihop allt så att det blandas väl och klicka ut degen i 2 bakpappersklädda brödformar (1,5 l). Jämna till ytan lite med en blöt slev (eller hand) och låt jäsa cirka 12 timmar i rumstemperatur (~20 grader)
Lite roligt att laga klassiskt på söndagarna, idag blev det sjömansbiff gjord på nötrulle. Låt Sjömansbiffen puttra på sakta värme med locket lite på glänt i ca 45 min
Jag tror receptet är en variant av ett recept som danska matprofilen Camilla Plum lagat. Ugn, 200°C. Blanda samman alla ingredienser noggrant, gärna i assistent
Dock verkar det som att sjömansbiff inte görs så ofta längre, kanske har den fått ge plats för nya grytavarianter och det är ju i så fall synd, tycker vi
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.