Den andra tårtan vi bakade till påsken var alltså en kolatårta. Barnsligt gott =D Tårtbotten 4 st äggvitor 2 dl strösocker 175 g mald sötmandel Kolakräm 2 dl vispgrädde 1 dl strösocker 0,5 dl ljus sirap 1 tsk vaniljsocker Garnering 2,5 dl vispgrädde 50 g choklad, ljus eller mörk Sätt ugnen på 175°
Fredagskvällen var igår bokad för födelsedagsfest. Vi firade min sambo som fyller 25 år på måndag och jag tänkte att jag skulle göra något speciellt att bjuda på
En klassisk tårta med maräng, smörkräm och choklad som ursprungligen kommer från Ukraina. Tårtan passar utmärkt att göra när man har något kul att fira och vill bjuda på en mäktig och rik tårta
Så kommer vi. till ännu en ”veckans matlåda” som kommer att hålla hela veckan. Jag började med att tillaga spenat kompott, sen kokade jag en laddning (1kg)
Detta enkla frukostbröd kräver bara en omgång jäsning och går snabbt i ugnen. Smaken påminner om polarbröd kombinerat med tekakor och är helt klart godast när de kommer direkt ur ugnen
Vill ni läsa och se fler av mina bidrag till Månadens sötsak, så finns de här. Novembertemat för utmaningen Månadens sötsak på bloggen Söta saker, är färgglatt
När jag och min familj var i Stockholm för ett tag sedan åt vi på restaurang och till efterrätt beställde jag cheesecake, ända sedan dess har jag varit sugen på att baka egen cheesecake
Det är farligt, men härligt, att surfa runt bland amerikanska bloggar. Oftast slutar exkursionen med en ny radda recept som bara måste testas i favoritraden på datorn
Min mamma är en hejare på att göra goda smörgåstårtor. Hon har gjort såna så länge jag kan minnas och lite hämmad har jag nog blivit av att hennes är så populära