/8 spett 400 g lax, i 3x3 cm kuber 400 g annan fast fisk, i 3x3 cm kuber (havskatt, svärdfisk, tonfisk) 2-3 lime, i tjocka skivor 1 tsk salt Marinad 2 tsk sambal oelek 1 lime, saften 2 msk olja Sallad 2 påsar/pkt olika sorters sallad 1 pkt solrosskott 1 knippe grönsparris, ca 8 st, kokta 1 minut 1-2 grillade paprikor , strimlade 1 ask physalis, i halvor 1 dl rostade pinjenötter ½ lime saften 2 msk olja salt & vitpeppar Sås 2 dl crème fraiche 1 lime, rivet skal och saft salt & vitpeppar Skär av toppen på ett par lime så du kan skära tjocka skivor av mitt bitarna och sedan i halvmånar. Grilla spetten ca 3 minuter på varje sida. 1 min
Ni vet ett sådant som kräver minimal arbetsinsats men ger maximal smakutdelning. Paprikan kan du antingen grilla och skala själv eller köpa färdig på burk, det spelar mindre roll
Häll couscous i en skål, häll över 2 ½ dl hett vatten och låt svälla i 10 minuter. Marinera köttspetten i 10 minuter. Sätt på ugnsgrillen, lägg bakpapper under gallret, lägg på spetten och grilla i ca 10 minuter, vänd spetten en gång