Mina favoriter

Mina favoriter

  • 8 Recept
Mina favoriter
Slowcooked oxfilé med Duchessepotatis

Slowcooked oxfilé med Duchessepotatis

Länge har jag suttit framför datorn med haklapp och handduk och dregglat över Linda/Kryddburkens fantastiska köttbitar som fått tillagas i låg temperatur och i lååååång tid
Vitlöksostfylld- och baconlindad oxfilé

Vitlöksostfylld- och baconlindad oxfilé

Jag letar ofta efter matträtter på nätet men även i kokbcker som jag aldrig har lagat tidigare, det ger mig en extra kick och utmaning att inte riktigt veta hur slutresultatet blir
Dubbelmarinerad Oxfilé ELLER Kycklingfilé

Dubbelmarinerad Oxfilé ELLER Kycklingfilé

många översteker kyckling med rädsla för salmonella, men med en temperatur över 70 grader så är den risken inte längre aktuellFör mina stora kycklingfiléer tog det ca 15 minuter att nå en innertemperatur på 72 graderLägg dem nu på några lager folie och linda in precis som med oxfilénLåt kycklingen kallna i sitt paket
Oxfilé i ugn

Oxfilé i ugn

Oxfilé i ugn eller som vi säger Kajsas oxfilé är en "allt i ett" rätt där endast man behöver en grön sallad för att komplettera, och endast grönt i salladsskålen, för det finns så mycket rött, gult och orange i formen att om du blandar tomat och röd paprika i salladen så försvinner den på tallriken
Asiatisk oxfilé och rosa änglar.

Asiatisk oxfilé och rosa änglar.

Då närmar vi oss en ny helg, den första denna månaden. Anki drar till Malmö med jobbkompisarna för att käka middag i kväll och Håkan kommer hem från jobbet seeeeent och får en kväll i gräsänklingarnas tecken