En klassisk tårta med maräng, smörkräm ochchoklad som ursprungligen kommer från Ukraina. När marängbotten är klar och svalnat, skär försiktigt med kniv i mitten så du får två bottnar
Dekorera medchokladglasyrenoch vackra blommor. Hacka och smält chokladen över vattenbad eller på låg effekt i mikron, häll den varma grädden över och rör till en slät smet
Klipp ut ett hjärta i papper och lägg på tårtan och strö över riven choklad. Riv lite blockchoklad. Häll äggen i bunken med de torra ingredienserna, häll därefter i det avsvalnade smöret och slutligen det kokheta vattnet och rör ihop till en jämn smet
Jordgubbsmoussetårtamed mer eller mindre vit chokladmousse. Har ni en låg som jag så nöj er med att göra mandelbotten och jordgubbsmoussen, det blir nog så smarrigt och så sparar ni två dagars arbete också
Hacka chokladenoch häll den varma grädden över chokladen. Rör om tills all choklad smält. Till kaffet blev det en tårta med päronmousse och After Eightkräm som gick hem hos alla
Moussetårtamed kokos ochmangoBotten. Den var enkel att göra ochmed en god smak av mango. En trerätters-middag ochmed lite tilltugg och bubbel som start
Det brukar finnas flera olika sorter - mango är också himla god. För flera år sedan bakade jag denna moussetårta för första gången och jag tycker fortfarande lika mycket om den
Tårtans innanmäte består av två vanliga ljusa bottnar, en krispig botten med smak av mandel, ett tunt lager aprikoskräm/sylt, en bärmousse av blåbär och rabarber, samt en mörk chokladmousse
Här är en variant med mandelmarängbotten, chokladmousse, hallonmousse och färska hallon. Lägg andra mängden gelatinblad i kallt vatten i fem-tio minuter medan du smälter chokladen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.