Funkar lika bra till tex frukosten med smör eller färskost och toppat med något gott och mättande pålägg som ägg, skinka, avokado, till mellanmål med mättande pålägg eller varför inte jordnötssmör och bananskivor, smulat över lunchsalladen för extra crunch, på ostbrickan eller som snacks istället för chips
Vaknade upp i en solig söndag och tog mig ut på en promenad ner mot havet med Kerstin. Finns nog inget bättre sätt att börja dagen på och det finns all anledning att ta sig ut i sensommarmorgonen
Hela sommaren har jag knaprat dessa goda fröknäckebitar med havssalt på - både till teet med en god getost på eller som något chrunchigt till salladen - helt enkelt supergott och vanebildande
Supergott. Igår tog jag mig för att baka glutenfritt fröknäcke igen eftersom förråden började sina. Så passa på gott folk att njuta av en riktigt härlig semla
Men gott i sin enkelhet. Mitt egenpåtagna uppdrag gick ut på att göra ett enkelt vardagsfrukostbröd som inte kräver jäsning eller annat pyssel på morgonen, utan som går att skjutsa in i ugnen bums när man klivit upp ur sängen (tidigare försök här och här)
250-300 g Finax mjölmix (det bruna paketet som är naturligt glutenfritt och mjölkproteinfritt). Min termometer var sönder men annars kan man gott kolla att bröden håller en temperatur på 98 grader. 250-300 g Finax mjölmix (det bruna paketet som är naturligt glutenfritt och mjölkproteinfritt)
Soltorkade tomaterRucolaRinglad honung Chevré ostGorgonzola Olivolja Lufttorkad skinkaDet blev så salt och gott, och honungen gjorde så det blev lite sött även☺️ ja mumsigt värre
gott,. glutenfritt,. Gottglutenfritt bröd. Jag har letat och letat efter recept på glutenfria bröd. Jag nöjer mig verkligen inte med recept där man använder mjölmixar eller bakmixar
Pankisar igen. Jajamänsan. Den här gången blev det en matig, lite grövre, glutenfri variant, som är lätt att ha att göra med, och som passar jättebra dels att äta som de är, dels att fylla med något smaskigt och kanske gratinera i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.